torstai 10. huhtikuuta 2014

Ne mustat ja pyöreät osa 2

Koitin miettiä ammatteja joissa työsuoritus pääsääntöisesti tehdään niin että asiakas on reppuselässä. 
Mieleen tuli parturit, hammaslääkärit ja muut ihmisiä hoitavat puoskarit. Mutta että tuota... He korjaavat ihmistä, niin silloin läsnäolo auttaa toimitusta kummasti. 

Se aikaisemmin mainitsemani televisio. Ostin kyseisen keksinnön Expertiltä, joten minähän raahasin sen sinne kun se hajosi. Ystävällisesti he ottivat sen vastaan ja veivät takahuoneeseen, lupasivat toimittaa korjaukseen. Alahuuli väpättäen, ajatuksissa vain ettei näe Suomen Surkeimman Kuskin uusinta jaksoa, lähdin takaisin autolle. Sieltä se sitten lähti huoltoliikkeeseen, josta se lähti toiseen huoltoliikkeeseen, johon se jäikin koska ei tullut kuntoon. Sain Expertiltä uuden vastaavan laitteen ja vähän harmitti etten päässyt huoltoliikkeeseen seisomaan selän taakse kertomaan (omasta mielestäni) hyviä juttuja. 

Tällä alustuksella päästään takaisin sinne rengaskauppaan.

Näin minä sen tein: 
1 Ajoin pihaan
2 Annoin avaimet
3 Join kahvia
4 Maksoin 
5 Poistuin auringonlaskuun laulaen

Siinä kohtalaisen pahaa automaattikahvia hörppiessä katselin noin samanikäisen lippalakkipäisen, Toyota Soarerin omistajan toimia. Rengasasentaja ajoi autoa sisälle, ei kuulemma saa ajaa nosturille, koska lasikuitu helmat ottaa kiinni. Ei muuta kuin tasalattialle ja sovittamaan tunkkia tukivarren alle. Fillari irti ja rengaskonetta kohti. Siihen vanteeseen ei kuulemma saa koskea likaiset hanskat kädessä, siihen tulee naarmuja. Sitä vannetta ei myöskään saa kiinnittää siihen koneeseen, koska siitä voi tulla jälki takapuolelle. Sitä vannetta ei saa uuden renkaan asentamisen yhteydessä rasvata, koska on ikävä pestä pois. Kokoajan tietysti noin sukuelimen mitan päässä asentajan selkäpuolella.

Jos ne vanteet on tehtaan jäljiltä, niin ne kyllä kestää koskea hanskat kädessä. Jos ne on jälkeenpäin maalatut, niin säästi varmasti kuluissa ja maalasi Bilteman kilikoli maalilla parkkipaikalla, koska kunnon maalari saa sellaisen pinnan, että uskaltaa koskea hanskoilla ja pestä harjalla. Se rasva on hyvin liukeneva luonnontuote, sekä välttämätön liukaste kumin asentamiseen. Jos et tiedä kuinka vaikeaa kumia on saada kuivana sisään, niin voi voi. Sen lisäksi sen renkaan irroittaminen vanteelta lattialla painien on lähes mahdotonta.

Siellä on kausiapulaisia, koulua käyviä tulevia veronmaksajia, keväisin ja syksyisin. Silloin kun itse olin siellä sain juuri vaihdella peltivanteella olevia renkaita. Vastuunsa kantavassa rengasliikkeessä kaikki tietävät mitä maksaa jos joku menee vituiksi, joten yleensä spesiaalimmat hommat tekee joku hieman kokeneempi. Kaiken lisäksi se asiakkaan kylmä tuijotus saa nuoren kädet vähän haparoimaan ja voi sattua vahinkoja.

Tämä ei ole puolustuspuhe ammattitaidottomien ihmisten puolesta, vaan vetoomus niiden puolesta jotka yrittävät tehdä työnsä kunnolla. 
Annathan työrauhan. 
En minäkään istu sinun toimistossasi arvostelemassa tekemisiäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti